Joey+Rory – uppvärmare åt Alan Jackson i sommar


Joey+Rory

”Äkta vara” är en av musikbranschens favoritklichéer. I fallet Joey+Rory är det alldeles sant. Första gången de träffades var på en ”In the round” i Nashville för drygt tio år sedan. Det var inte läge för att mötas privat just då, men över en kopp kaffe två år senare fick Joey tillfälle att tala om vad hon kände för Rory och hans musik. Sex månader senare var hon Mrs Rory Feek och resten är som man säger historia – ljuv musik på det personliga och professionella planet.
Rory var etablerad som låtskrivare i Nashville innan paret träffades och har bland annat hits åt Clay Walker och Blake Shelton på sin meritlista. Han har även ägt ett eget skivbolag på vilket han och Joey har släppt varsitt soloalbum.
Två relativt lyckosamma album har duon släppt hittills och de har även haft nöjet att få en utmärkelse av ACM som ”Top New Vocal Duo of the Year”. Men om vi lägger listplaceringar och utmärkelser åt sidan – hur låter det?

Med anledning av att deras album ligger på Vanguard/Sugar Hill kan man dra slutsatsen att det är frågan om bluegrass. Och visst, de akustiska instrumenten hörs och paret har riktigt snygga harmonier där Joey i regel tar hand om förstastämman. Mer riktigt är att beskriva dem som traditionell country med inslag av bluegrass och folk. I min värld musik som Emmylou Harris hade kunnat göra idag om hon inte hade tappat countrytråden i mitten av nittiotalet.
Sammanfattningsvis, en duo som är väl värdiga att agera uppvärmare åt Alan Jackson i sommar.

Etiketter: , , ,
%d bloggare gillar detta: