Country Music Hall of Fame


Country Music Hall of Fame

Country Music Hall of Fame and Museum har varit countrymusikens hem sedan 1967. Sedan 2001 ligger det strategiskt rätt på Cumberlandflodens västra strand, inte mer än ett stenkast från The Ryman Auditorium och Lower Broadway.
Inne i byggnaden presenteras en imponerande samling från drygt åttio år av amerikansk musikhistoria. Videor, inspelad musik, fotografier och för att inte glömma de interaktiva inslagen. De allra värdefullaste föremålen ställs inte ut, men finns alltid tillgängliga för forskare.
Förutom museet i sig finns en välförsedd affär och varje vecka bjuds det på någon form av levande musik.
För mig personligen har det kryptaliknande rum som innehåller bronsplaketter med de som är invalda i Hall of Fame haft stor betydelse. När man går in där inser man att man är del av något stort och det är svårt att hålla tårarna borta.

Museet har ett inte helt obekant annex vid namn RCA Studio B, platsen där mer än ettusen amerikanska hits och etthundrafemtio av Elvis låtar har spelats in. Guider med många historier på lager och möjligheten att få lyssna på musik där den spelades in gör ett besök där till en upplevelse i sig.

%d bloggare gillar detta: