George Strait ”Honky Tonk Time Machine”


George Strait behöver ingen Honky Tonk Time Machine – han är en. I snart fyrtio har han gjort ungefär samma skiva gång på gång. Och, måste jag tillstå, ungefär lika bra.

Honky Tonk, en miljö som en stadgad familjefar som inom några år firar guldbröllop inte borde känna till, skildrar han med bravur. Det börjar redan i Every Little Honky Tonk Bar i vilken man riktigt känner lukten av sågspån, tobaksrök och utspilld alkohol. Trovärdigheten står att finna inte i att allt är självupplevt, utan i att George Strait är en god berättare av andra historier. Och att han behärskar det musikaliska formspråk som gäller på dylika lokaler.

Gott så, men det finns andra sidor av honom som jag uppskattar lika mycket. Som när han lånar Old Violin av Johnny Paycheck och ger ord åt känslor som jag har inför en föränderlig arbetsmarknad där jag inte längre tycks passa in. Eller när han öppnar upp om sin tro i God And Country Musik, i Bibeln och countrymusiken hittar man sanningen; så sant, så sant.

Till sist gillar jag den delvis självbiografiska lustigheten I Never Sing One With Willie. Äntligen fick två av Texas stora sjunga tillsammans.

%d bloggare gillar detta: