Chris Young ”Losing Sleep”


Även om det är de nytraditionella tongångarna från nittiotalets mitt som ligger mig närmast betraktar jag mig som tolerant när det gäller countrymusik. Det mesta går hem, bara det benämns på rätt sätt, och syns och hörs i rätt proportioner. Ett lättvindigt eller rentav fegt sätt att se på saken kan det tyckas, men ibland kan det ställa till problem.

Som när det gäller Chris Young och ”Losing Sleep”. R&B-influenserna köper jag vilken dag som helst, men programmerade rytmer … Då börjar det närma sig gränsen för vad jag tolererar. Samtidigt, crossover är en del av countrymusikens historia och det fanns en tid när vare sig elektrifierade instrument eller trummor var välkomna på Grand Ole Opry.

De hade också varit lätt att avfärda detta album om det hade varit frågan om en medioker sångare och dito låtar. Men rösten tillhör genrens bättre och låtarna håller hög kvalitet. Ibland hugger det tag i lyssnaren och det är bara att åka med. ”Where I Go When I Drink” och ”Blacked Out” är två riktigt bra moderna countrylåtar som får mig att längta till USA och amerikansk countryradio.

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: