The Infamous Stringdusters ”Laws of Gravity”


Jag är inte ensam om att dra den slutsatsen, men jag gör det på alldeles egen hand: Laws of Gravity, blotta namnet är en programförklaring. The Infamous Stringdusters flyter fritt omkring i musikens universum utan att låta styra sig av regler. Ungefär som omslagets segelfartyg som är på väg ut över ett vattenfall utan att kantra.

Beteckningar som Progressiv Bluegrass kan understundom få mig att flämta efter andan på samma sätt Alternativ Country. Då är det tryggt att från början höra att detta verk håller sig rötterna vad gäller instrumenteringen, med undantag minimalt med slagverk och piano på något ställe, gitarr, fiddle, banjo och akustisk bas. Alla hanterade med känsla och teknisk perfektion.

Musikaliskt följer The Infamous Stringdusters väl upptrampade stigar; Old Timey, Gospel, och olika infallsvinklar på Bluegrass. Alltså lite av den här genrens husmanskost. Det progressiva och avvikande ligger i stället i lyriken som behandlar livet i nutid, när det är som bäst och sämst. A Hard Life Makes A Good Song är ett exempel på en titel som förklarar sig själv.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: