Tracy Lawrence ”Good Ole Days”


Egentligen borde han ha gjort det här albumet tidigare. Eller också borde han ha låtit bli. Hur som helst är åtminstone jag glad för att han gjorde det – ett väldigt bra nostalgiskt album för oss som upptäckte countrymusiken på allvar någon gång strax efter mitten på åttiotalet och sådär tio år framåt. För oss som i ett romantiskt skimmer ser den periodens musik som ”gammal fin countrymusik”.

När en artist gör om sina gamla hits med i stort sett samma arrangemang som fordom kan man fråga sig om det är ett styrkebesked gällande de gamla låtarna eller ett bevis på genrens förfall? Det låter jag vara osagt, men konstaterar att de gamla håller även om titellåten, en av två nya, driver kärleksfullt med nostalgin.

Att göra de gamla låtarna som duetter var ett smart drag, ett naturligt sätt att använda det kontaktnät han skaffat sig genom åren för att strö lite extra stjärnglans över ”Good Ole Days”. Riktigt bra blir det redan i första låten när Tim McGraw tillsätter lite extra äkta nostalgi till ”Time Marches on”. Och Kellie Picklers insats på ”Stars Over Texas”. Till sist ett knippe kritiserade nykomlingar som visar sig behärska traditionella tongångar, också.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: