Mac McAnally ”AKA Nobody”


Låt oss börja med titeln. Ingen kunde ha varit mer fel, detta är mannen som lite slarvigt uttryckt har samarbetat med i stort sett alla som är något. Lägg därtill ett antal egna album och en rad fina utmärkelser.

Nu skriver vi 2017 och som den skarpe låtskrivare han är har han helt eller delvis skrivit alla låtar utom en själv. En imponerande lista av medförfattare inkluderar Kenny Chesney, Zac Brown, Chris Stapleton och Al Anderson.

Musikaliskt sträcker han sig långt utanför bekvämlighetszonen, inte för sig själv men förmodligen för många lyssnare med siktet inställt på country. Ty förutom det som brukar inkluderas i begreppet Americana finns här rejäla doser av jazziga tongångar.

För tillfället något mätt på tung lyrik favoriserar jag ”A Little Bit Better”, ett fruktbart samarbete med Chris Stapleton; och ”Zanzibar” som låter som den kommer från Django Reinhardts kvarlåtenskap. Men det är den eftertänksamma balladen ”Mississippi, You’re On My Mind” som tränger in i själen och blir kvar.

%d bloggare gillar detta: