Chris Stapleton ”From A Room: Volume 1”


Han var redan en mer än väl etablerad låtskrivare med ett halvt dussin hits på meritlistan, och medverkan på fler album än vad man kan räkna till innan solokarriären påbörjades. Men sen har det gått undan. Album nummer ett satte ribban högt och nu är det dags för nummer två.

Chris Stapleton låter inte som någon annan countryartist idag, det är inget betyg vare sig negativt eller positivt, utan en varudeklaration. Han låter sig närmast beskrivas som en soulman i countrykläder eller en outlaw för 2010-talet. Samtidigt som han kan ses som en motsats till dagens välpolerade artister har han också gjort en skaplig hacka på att leverera hits åt dem.

”Naket” och ”avskalat” är två favoritfloskler som passar bra när man beskriver honom. Intrycket av en ensam man med sin gitarr är bestående när han rör sig smidigt mellan soul, outlaw country; rock och gospel från södern.

Det är därför ingen överraskning att albumets bästa låt heter ”Either Way”, som han var med och skrev åt Lee Ann Womack. Orkestreringen är sparsam, i stället använder han rösten för att beskriva skiftningarna mellan hopp och förtvivlan.

%d bloggare gillar detta: