Garth Brooks “Gunslinger”


Planen var att jag skulle kommentera Gunslinger i ett paket med album utgivna de senaste månaderna för att så att säga göra rent hus inför de kommande helgerna. Det blev inte riktigt så.

Troyal Garth Brooks har släppt sitt tionde studioalbum, och det känns som en gammal vän har kommit tillbaks igen. Ja, jag vet att Man Against Machine var hans officiella comeback tillplattad form och jag gav det ett positivt omdöme. Men såhär i efterhand var det bara en uppvärmning.

För att vara ärlig, när det är som bäst, utklassar han det unga hattprydda gardet med hästlängder. Och de flesta som alla dagar slår honom finns inte längre bland de levandes skara.

I vanlig ordning ger han något till alla utan att det blir utvattnat; Honky-Tonk, valser, ballader och några ekon från 90-talet. Och i det bästa spåret, det bästa han har gjort i traditionell stil, Whiskey To Wine, tar han hjälp av hustrun Trisha Yearwood.

Garth Brooks har nått dithän i sin karriär att han inte längre har något kvar att bevisa med statistik, utan han kan koncentrera sig på det konstnärliga. Det kommer han att tjäna på länge än.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: