Jills Veranda, säsong 2, avsnitt 5


Om avsikten med verandorna hade varit att göra socialrealistiska reportage hade gårdagens avsnitt varit en succé. Adam Baptiste var i praktiken programledare och han navigerade på ett bra sätt igenom svåra ämnen som hur USA behandlar sina veteraner, musiken som en läkande kraft och patriotism.

Men det räcker inte för ett program som gör anspråk på att utforska countrymusikens själ och rötter.

Det började i och för sig bra. “America Remains” var ett bra val och Adam visade sig ha både känsla för och kunskaper om countrymusik.

Men varför ytterligare en av alla dessa festivaler så långt från Nashville som möjligt när det var dags för det obligatoriska framförandet? Är det innerst inne lite skämmigt med Nashville? Duger inte klubbarna där, vare sig de runt turiststråken eller i utkanterna?

Och varför det obligatoriska hävdandet av “Americana” som den renaste och finaste formen av country, den som folk verkligen lyssnar på? När det inte är sant?

Etiketter: ,

One Comment to “Jills Veranda, säsong 2, avsnitt 5”

  1. Varför kan man ju fråga sig ja … Jag kanske kan hjälpa till att klargöra angående genrebenämningen ”Americana”: Det som numera kallas för country här i USA är det som spelas på de stora radiostationerna, det som de stora skivbolagen ger ut och det som hamnar på Billboards countrytopplista. Det som vanligen kallades för country, det som t.e.x Loretta Lynn, Patsy Cline och alla de stora traditionella stjärnorna sjöng/sjunger och spelade/spelar har numera flyttats in i benämningen Americana. Antar att jag också är Americana-artist då. Om genrebestämningarna kommer att hålla i sig får väl dock framtiden utvisa …

%d bloggare gillar detta: