Jills Veranda, säsong 2, avsnitt 3


Det började inte så bra. Personkemin stämde väl bara sådär, och när Jill en bit in i programmet för första gången i serien försökte förklara begreppet honky-tonk för en gäst, med hjälp av studiebesök och en initierad guide, var jag på väg att stänga av. Veronica Maggio sa nämligen att det var som en blandning av country och dansband …

Lite senare blev det lite bättre när de tu framförde Delbert McClintons “Two More Bottles Of Wine” i dessa sammanhang känd genom Emmylou Harris version.

Annars var det ett avsnitt relativt fritt från ovidkommande inslag och när det var dags för finalen och hon fick framföra “Look At Miss Ohio” inför Gillian Welch, med beröm godkänt, gick det upp för mig: Det var så här hon trodde att all äkta country är. Och då förstår jag chocken när hon fick bekanta sig med genrens huvudströmningar.

Alltså ytterligare ett avsnitt där intet ont anande gäster används som verktyg för att uppfostra svenska countrylyssnare. De vita medelålders amerikanerna fick vara ifred den här gången.

Men nästa gång kommer det nog att hetta till ordentligt. Då ska kommunisten Erik, förmodligen en de mest pålästa gästerna, få sitt lystmäte av country stillat.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: