Jeremy Pinnell ”OH/KY”


Jeremy Pinnell växte upp i Kentucky alldeles söder om Ohio-floden, en plats som till hyfsat lika delar påverkats av olika amerikanska kulturer: söderns gästfrihet, attityden från nordost och lite av mellanvästerns charm.

Att han är en lysande singer/songwriter visste hans hemstad om redan under ungdomsår, men erfarenheter som man helst vill slippa gömde honom från resten av världen.

Det här albumet är inget musikaliskt lättgods; ingen kioskliterreatur om pickuper, öl, och flickor med för lite kläder; det är en tegelstensroman om arton år av ett liv i tio kapitel, text och musik av Jeremy Pinnell, framfört med hjälp av det utmärkta bandet The 55’s. Och inspelat på blott tre dagar.

Det låter som den värsta sortens alternativa folkmusik, men icke. Äkta honky-tonk, i sin råaste och ursprungligaste form är vad lyssnaren möts av. Jeremys lite klagande röst, ett stabilt grundkomp, och snygga steelsolon i bakgrunden.

Finns det några låtar att rekommendera? Nej, inte den här gången. Trots att låtarna står på egna ben och funkar som bakgrundsmusik med sina snygga melodier är det rätta sättet att njuta av ”OH/KY” från början till slut, och det gör man gärna. Många gånger.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: