Daniel Romano “If I’ve Only One Time Askin’”


Daniel Romano är en multikonstnär; han behärskar läderarbeten, grafisk design och det som är ämnet för denna recension, musik.

Av andra skribenter har han betecknats som traditionalist, och visst har hans musik rötter en och annan generation bakåt och heter Hank Williams, Merle Haggard och Buck Owens. Fast inte direkt, utan filtrerade genom idéer från en yngling från Georgia som levde på pengar från sin morfars fruktodlingar.

Daniel Romano är en stylist med ett brett register. På inledande “I’m Gonna Teach You” framstår han som en slipad crooner om än med något sprucken röst, och när han ger sig på klassisk honky-tonk är det med ett ärligt uppsåt. Men framför allt är han en egensinnig trubadur som valt countrymusiken som formspråk och lyckats bra. Till det intrycket bidrar att mycket på det här albumet är självgjort och välgjort; de flesta av låtarna och den fina produktionen.

Jag ser honom dock som en artist som bör upplevas live och jag tänker inte missa honom nästa gång han kommer till Sverige. Då räknar med att trängas med allt från medelålders män med cowboyhatt till ungdomar med First Aid Kit i hörlurarna.

Etiketter:
%d bloggare gillar detta: