Återigen denne George Jones …


När GEORGE JONES 1988 inte fick förlängt kontrakt med MCA, så snappade executive producer (chefsproducent) EVELYN SHRIVER och A&R director (artist- & repertoaransvarig) SUSAN NADLER på Asylum/Elektra (Warner) upp honom och gav honom full frihet att göra sin egna country utan påverkan.
Det blev ett live-album med tidigare inspelat material, som 1999 följdes av makalösa "Cold Hard Truth" Asylum 62368. Dock tyckte chefer på Warner att det här var för mycket country! Enkom för GEORGE bröt sig SHRIVER och NADLER ifrån Asylum och startade Bandit Records och gav ut ytterligare sex album med GEORGE, varav ett var en dubbel-CD med gospel och ett "50 Years of Hits" var en trippel med just 50 låtar! …

Så talte Thomas Buskhagen på Facebook, och som oftast hade han alldeles rätt. Vidare har han rätt i fortsättningen påstår att George sista period var den bästa och mest kreativa. Under Evelyn Shrivers kärleksfulla ledning nådde han nya höjder, vilket är bevisat genom Cold Hard Truth. Synd bara att The Rock – Stone Cold Country inte finns på Spotify, det är hans bästa genom hela karriären.

Allt var inte bättre förr, en del artister utvecklas hela livet.

%d bloggare gillar detta: