Country Cooking: Fried Chicken


Bilden är stulen, men receptet är  mitt eget. Finns säkert en och annan husmor söder om Mason Dixon-line som har åsikter:

Först gör jag paneringen: I en stor påse skakar jag ihop 2/3 vetemjöl och 1/3 polenta (godast) eller ströbröd. Kryddar med så pass mycket svartpeppar att det ser prickigt ut, lika mycket vitlökspulver och mycket mindre salt. Skakar igen.

Kärnmjölk finns inte att köpa i Sverige, så när det gäller det som kycklingen ska doppas i så är man tvungen att fuska lite.  En tesked vinäger per deciliter standardmjölk blandas och få stå till sig i en kvart innan det blandas igen fungerar bra.

Använd vilka styckningsdetaljer som helst av kyckling, men tänk på att det mörka köttet behöver längre tid för att bli färdigt. Lägg kycklingen i mjölken.

Hetta upp cirka en centimeter olja i en stekpanna så att den går att fritera en bit vit bröd i. Ta några bitar kyckling i taget, vänd eller skaka dem i mjölblandningen så att de är helt täckta. Skaka av det överflödiga mjölet och ner med dem i stekpannan. Fritera så att färgen stämmer med bilden, brukar ta ungefär fem minuter.

Servera med något som passar. Själv gillar jag ris med kidneybönor, majs och broccoli för att ta några exempel.

Etiketter:
%d bloggare gillar detta: