“The Apostle” (Robert Duval, med flera)


Sonny har det mesta: han är en karismatisk och framgångsrik pastor, han har en vacker fru (Farrah Fawcett) och rara barn. Men den onde står och flinar runt hörnet; Sonny som leder andra till frälsning har svårt med sina egna synder och hans fru går bakom ryggen på honom både hemma och i församlingen.

Utkastad ur församlingen tar han sin fru mer eller mindre på bar gärning när hon är livligt sysselsatt med att bryta mot sjätte budet, han ger sig inte till känna, men vid en basebollmatch något senare greppar han ett slagträ och fäller hustruns älskare med ett slag.

Sonny ger sig ut på vandring, gör upp med sitt gamla liv genom att dumpa sin bil i en flod, varefter han döper sig själv och dränker sina synder. Under namnet “The Apostle E.F” startar han en ny församling i en småstad i Lousiana.

Så småningom hör hans fru honom under en radiopredikan. Verkligheten kommer ikapp honom och polisen kommer för att gripa honom i samband med en gudstjänst, men först´låter de honom avsluta sin predikan.

I filmens slutscen predikar han för sina medfångar när de arbetar på ett vägbygge.

En i mitt tycke mycket bra film som berättar en hel del om kristen tro och sydstatskultur och sätter musiken (southern gospel, country och contemporary christian) i ett sammanhang.

Etiketter: , ,
%d bloggare gillar detta: