My Darling Clementine “The Reconciliation”


Minnen är det första jag tänker på när jag hör denna platta. Minnen från en tid när det var enklare att definiera vad som var country, eller ingen brydde sig bara det var bra musik. Men också från en tid när en tjugoårig yngling började sin transformation från new wave och brittisk pubrock …

Det är charmigt, men inte som en ursäkt för musikaliska tillkortakommanden, utan som en hängivenhet som gör att man hittar just sin publik och inte bryr sig om vad de andra tycker. Två röster i samspel som framkallar en känsla av kärleksglöd, även om lyriken talar ett annat språk. Musik som tål att både skratta och gråta till.

Detta är inte minst ett album för de som älskar duetter från countryns gyllene era och de som kom efter. George och Tammy, Dolly och Porter, och inte så lite Gram och Emmylou.

Ni som bor på sveriges framsida ser dem med fördel på Pusterviksteatern den 29/9!

Etiketter:

One Comment to “My Darling Clementine “The Reconciliation””

  1. …Och de som bor på alla andra ställen kan boka plats till deras spelning på Café Columbia i Kisa den 4:e oktober. Bokning görs till Café Columbia http://www.cafecolumbia.se (endast ett ynka fåtal platser kvar).

%d bloggare gillar detta: