John Zipperer “Full Circle”


Livet är fullt av överraskningar. Som när man hittar en ny platta med en artist som man inte känner till , fast musiken kanske ligger en bit utanför det som man normalt sett lyssnar på.

Eller så är överraskningarna av det brutalare slaget, som det var för föremålet för den här presentationen. Den före detta skådespelaren John Zipperer höll på att dö när han blev påkörd av en tankbil när han bytte hjul på sin bil, och när han frisknat till bestämde han sig för att dra till L A för att bli sångare.

Uppenbarligen ett bra val, för i min bok är det här albumet en av de största positiva överraskningarna i år. Västkustens anda av frihetslängtan svävar över hela projektet, och det är omöjligt att inte svepas med. Men det kräver ett öppet sinne, ty resan gör nedslag i Karibien likväl som i Nashville, Austin och diverse småstäder utan namn däremellan.

John Zipperer må vara en gåta, men han har en fantastisk röst, vet hur man skriver en låt och omger sig med de rätta människorna. Ett recept på framgång som jag hoppas ska märkas även i plånboken.

Etiketter:
%d bloggare gillar detta: