Bra rutet om oseriösa festivaler!


För ett år sedan spelade vi på en countryfestival som inte gick ihop sig. Arrangörerna sa ingenting förrän det gått 30 dagar och vår fakt skulle betalas. Vi gick med på en "avbetalning" för arrangören sa att -annars går jag i konkurs och då får ni inte ett öre" . Förbannad och besviken som man blir (när man tvingas betala sina kollegor ur egen ficka) så lade jag ut hans namn på FB och avreagerade mig. Då skrev han att det var väldigt obehagligt att bli uthängd på nätet. Jösses!!!Jag har ringt,mailat och stött på denna ansvariga arr i ett helt år nu och det händer nada!!Så nu lilla N N får vi nog dra detta längre än vi tänkt från början. Det är sånt här som gör att man slutar spela ute .

Detta var ord och inga visor. Citatet (jag har tagit bort ett mansnamn) kommer från en artists facebooksida och artisten är trött på att agera bank åt oseriösa arrangörer. Nu kan det kanske bli Kronofogden som tar hand om ärendet. Om inte pengarna kommer ändå vill säga. Med tanke på de gager som betalas på sina håll borde det gå att lösa med ett privatlån.

Arrangörer, agera så proffsigt som de flesta av er gör. Erbjud vettiga gager och i övrigt bra villkor.

Artister, ta ingen sk-t. Gör ert arbete och kräv er rätt, om det så innebär bankgarantier.

Publik, dra ert strå till stacken och stötta era favoriter på lämpligt sätt.

Etiketter: ,

One Comment to “Bra rutet om oseriösa festivaler!”

  1. Tyvärr är det ett återkommande fenomen med oseriösa arrangörer.
    I kontraktet mellan arrangör och artist bör det stå att gaget utbetalas direkt efter spelningens avslut, så som det normalt ser ut i dansmusikens värld. Får man inte betalt, tar man med sig inredning och sådant som pant. 🙂
    Det är också lämpligt att kolla upp arrangören så att hen inte har en massa ouppklarade affärer bakom sig. Countrybranschen i Sverige är så liten att artisterna borde kunna ha en svart lista där drägget finns.
    Dessutom bör man som musiker/musikant vara ansluten till Svenska Musikerförbundet där man kan få t ex rättshjälp om det skiter sig med en arrangör.
    /Thomas Carlson

%d bloggare gillar detta: