Fördomar fördummar


Erin Shewell “Eryn Shewell”

Fördom #1: Jag greppar omslaget till den här plattan och tror för ett ögonblick att en av sveriges pålitligaste distributörer har börjat ägna sig åt andra klassens raggarmusik. Icke – vete 17 vad jag ska kalla detta, för americana är för begränsande. Americana ingår förvisso i blandningen, men också en massa annat från den östra delen av det stora landet i väster: Dixielandjazz, R&B och lättare pop. En klart njutbar platta som får mig att längta till New Orleans.

 

House Jumpers “Sure Footed Baby”

Fördom #2: Ingen raggarmusik på den här plattan heller, men massor av dansant musik som man gärna lyssnar till, också. Jump Blues och Rockabilly föddes med ungefär samma rötter, House Jumpers förenar stilarna på denna platta. Räkna inte med texter som fastnar, det hör liksom inte till den här musiken, däremot ett fantastiskt hålligång som ger mersmak.

 

Auburn “Nashville”

Fördom #3: Trodde att det var en av alla dessa alternativa amerikanska grupper med den självpåtagna uppgiften att visa hur country egentligen låter. Fel igen – detta är en brittisk grupp som med hjälp av flera av de bästa i Nashville skapat ett stycke musik, svårt att kategorisera men lätt att tycka om. Lite som sjuttiotalets americana, fast i rätt tid i stället för före sin tid.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: