Doug Seegers “Going Down To The River”


Det är svårt att tro att det var en ren slump att Jill Jonsson och Magnus Carlsson snubblade på Doug Seegers – månne hade någon duktig spejare eller Vår Herre ett finger med i spelet – men i så fall gjorde de ett bra jobb. Av minst tusen låtskrivare och sångare som försöker hålla sig flytande fick han chansen, han tog den och han förvaltade den väl.

Tittar man på laguppställningen på skivan är det lätt tro att det som bjuds är alternativ country, men nej. Detta är rejäl country, mitt i, och med lite soul- och bluesfärg. Duetter med Buddy Miller och Emmylou Harris lockar säkert många lyssnare, fast det är de egna låtarna som dröjer kvar i minnet. Det är de som är de första stegen ur förnedringen och eländet.

2 svar till “Doug Seegers “Going Down To The River””

  1. Jag har en känsla av att han skulle spela i Gränna. Fast tyvärr inte på scenen utan nere i hamnen (det är mycket stökigare där, och dessutom vill man inte gå på konserter efter festivalen, utan jamma).

  2. Det stämmer och han dyker upp på många ställen i sommar. Själv kommer jag nog att se honom på Fallens Dagar, fast tillsammans med Matraca Berg i Falkenberg hade varit toppen.

%d bloggare gillar detta: