Kakan på Jills Veranda


Kakan gick omkring och var lesbisk och Jill tvättade lakan, annars var det mesta sig likt sen första avsnittet. Vackra bilder och lika vacker bakgrundsmusik, men varför detta sökande efter det extrema?

Mötet mellan Kakan och Kay White var dömt att leda till konflikt och orätt mot på olika sätt härliga och färgstarka kvinnor. Men tyvärr Kakan, när du påstår att de superkonservativa kristna är norm i Nashville så är du ute och cyklar. Kristna ja, Nashville är ”the buckle of the Bible belt”, men politiskt är de över hela skalan.

Kakan poängterar att man inte letat upp den mest konservativa personen i Nashville för att skapa konflikt. Enligt henne är hon norm i området.
– Du ska hålla dig inom vissa ramar i countryn. Så är det och det är ingen hemlighet. Konflikten fanns där och den var vi nyfikna på, sägerAgnes-Lo Åkerlind, producent.

– ur Aftonbladet

Visst är det fantastiskt när en producent som helst lyssnar på house talar om hur det går till inom countryn utan att ha en aning.

Därmed är det slut för i kväll. Programmet hade kanske varit intressant om det gjorts av samhällsredaktionen, men varför ska alla som håller på med country finna sig i att deras genre granskas på ett felaktigt sätt och förlöjligas?

Etiketter: ,

One Comment to “Kakan på Jills Veranda”

 1. Hej,
  Jag håller om allt du skriver. det känns tråkigt att när någon nu väljer att visa upp Nashville/countrymusik så sker det på det mer eller mindre på samma stereotypa sätt. Det var på många sätt direkt smärtsamt att se mötet mellan Kakan och Kay White.
  Människor får självklart vara precis som de är/vill, men personligen så är Kakan bara too much för mig.

  Varför inte visa upp det Nashville som jag/vi känner till: Music Row, Broadway, Honky Tonks, Country music hall of fame, LP Field, The Opry, Rymans auditorium, samt dagens populära artister?

  Sen vill jag påpeka det kanske viktigaste: ”Much like in previous elections, larger metropolitan areas such as Memphis and Nashville were won by the Democratic Party, but rural areas overwhelmingly favored the Republican Party. Barack Obama proved especially unpopular among the state’s conservative electorate” (Wikipedia).
  Nashville är i stor utsträckning en stad som vilken annan. En mix av svarta/vita, rika/fattiga, samt en massa drömmare, turister och countryfans från hela USA. Jag känner både homosexuella countryälskare och även svarta countryfans,

  Och precis som du skrev i ett tidigare inlägg så är det ett (dåligt) skämt att de inte ens nämnde Darius Rucker i det förra programmet. Wooops, han visst bara en Grammy för bästa countrylåt i söndags…

  ”Red dirt Girl” var dock trevlig att höra. Fin låt.

  Ett stort plus ska de dock ha för att de berättade historien om Dixie Chicks (även om inget var nytt för mig). Och inte minst för att de spelade ”Not Ready To Make Nice”, vilket är en av mina all time favoritlåtar.
  Det ska bli mäktigt att se dem uppträda i Stockholm i mars.
  Grymt kul också, i alla fall för en låtskrivare som mig, att se/höra Liz Rose (som ju bland annat är medskapare till min stora favorit, Taylor Swift).

  Thomas

%d bloggare gillar detta: