Städrunda #1


Steven Casper & Cowboy Angst ”Trouble”: En spretig blandning av det mesta som slås ihop till country i Sverige – country, countryrock, rock n’ roll, med mera – och det funkar. Bästa spåret är västkustdoftande ”Soul Deep” som befinner sig mitt emellan The Byrds country före GP och The Eagles.

 

Billy White, Jr ”Just Another Sad Ol’ Song”: Han kan vara en av de bästa countrysångare som du aldrig har hört talas om. Men så är han från Texas och fick sannolikt en rejäl dos av delstatens bästa med modersmjölken, liksom ett stänk av de bästa från västkusten. Ett komplett paket, både sångare och gitarrist och dessutom med en hälsosam självdistans.

 

Patrick Brooks ”Rust And Weeds”: Singer/songwriter med stor palett: Bluegrass, country, folk och lite jazz och blues. En vass historieberättare som säger det som annars hade blivit osagt. Inte för alla lyssnare och dagar, men gärna för mig idag.

 

Ted Russel Kamp ”Night Owl”: Samma njutbara blandning av country och southern rock som en del av de bättre kommersiella akterna, utan deras försäljningssiffror – världen är inte rättvis. Dessutom ett inslag av soul som gör att jag undrar vad Russel Smith har för sig nuförtiden.

 

Eastwick ”A Moment From Now”: Träffsäker lyrik och snygga melodier, Eastwick har något för alla utan att bli urvattnade. Kanske lite för mycket folk för de mest renläriga countryfansen, och lite skramligt för att gå hem hos dito folkfans – men vem bryr sig? Sa jag förresten att de är svenska?

 

Annie Keating ”For Keeps”: Att skriva en bra countrylåt är ett hantverk som Annie Keating behärskar. Kanske är hon inte medveten om det själv? New York-bo som hon är, är country inget självklart musikaliskt uttryck. Definitivt en platta som biter sig kvar, från en av de bästa mindre kända på spinnsidan.

Etiketter:
%d bloggare gillar detta: