George Strait “Love Is Everything”


 

George Strait börjar se änden på sin karriär som scenartist, men man kan alltid hoppas att han fortsätter med musik i inspelad form. “Love Is Everything” är nämligen hans bästa album på, ja väldigt länge.

Jag har alltid gillat Strait för att han står upp för de traditionella värdena. Och så inleder han med att utklassa ungtupparna på deras hemmaplan med två smäktande ballader av modernt snitt.

Sen hettar det till ordentligt. “Blue Melodies” låter som Haggard hela vägen- ett bra bevis på att country som låter som 1980 håller drygt trettio år senare. “I Just Can Go On Dyin’ Like This” å andra sidan, visar att en del saker blir bättre med åren. Ursprungligen inspelad av en väldigt ung George i midtempo och endast utgiven på “Strait Out of The Box”, återkommer den som en bra ballad med mycket livsvisdom bakom orden.

Några spår låter det ungefär som det brukar – och när det gäller den aktuelle sångaren är det ett bra betyg. Mänskliga relationer behandlas till en musikalisk bakgrund som gör att låtarna passar lika bra på dansgolvet som hemma i fåtöljen.

Letar man efter ett nyskapande album behöver man inte bekymra sig om att lyssna på detta. Känner man att igenkännandets glädje är sen största är det ett säkert köp.

Finns hans nästa CMA-utmärkelse på det här albumet? Kanske – till skillnad från andra skribenter tippar jag inte avslutande “When The Credit Roll” utan inledande “Love Is Everything”.

Etiketter:
%d bloggare gillar detta: