Underlåtenhetssynder #3B


Och så var det dags igen …

Oh My Darling “Sweet Nostalgia”: Varm och jordnära oldtimey av kompetent kvinlig kvartett från Kanada. Titeln ger vid hand att det är musik från anno dazumal, men det är lika mycket en förklaring till lyriken som gräver i kära minnen från barndomen.

 

Kyle Carey “Monongah”: Skulle tro att det här var en av de vackraste skivorna som släpptes i Sverige i fjol. Kyles röst har hur mycket värme som helst – inte ett spår av den konstlade råhet som många sångerskor i gränslandet mellan de rökiga bergens musik och dess rötter lägger sig till med.
Även lyriken är äkta, det är hennes liv och ingen annans det handlar om. Tyvärr finns det inget texthäfte, men med goda kunskaper i engelska går det bra ändå.

 

 

Robert Morgan Fisher “Notes For A Novel”: Ser man på, en singer/songwriter som använder en av mina favoritklyschor som titel till ett av sina album … Den gode Robert är en mångsidig herre som har gjort lite av varje och lyckats bra. “Don’t pigeonhole me” står det på förstasidan på hans hemsida, och när man läser hans programförklaring, "I have one foot firmly in fiction, the other in screenwriting and my heart in music.", så förstår man hur fel det vore.
En bra roman av en herre som låter som Steve Earle utan att bry sig.

 

 

Mikael Persson “Man With Hound”: Detta är en EP och albumet med titeln “Marks & Bleeds” är ute vid det här laget. Vid dryga femtio års ålder har Mikael insett att han aldrig blir någon rockstjärna. I stället levererar han, direkt från sin egen källare, ett stycke kompetent Americana för oss som är ungefär jämnåriga och inser att livet har både ljusa och mörka sidor. Flera starka namn från en svenska americanavärlden medverkade, och bakom reglarna satt Peter Holmström, Hemifrån.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: