Ulf Masken Andersson “One Hell Of a Ride”


 

Ulf Masken Andersson har varslat om att det aktuella albumet kan bli den sista gången vi får möta honom i inspelad form. Synd, för detta hans tredje countryalbum är det bästa. Om man bortser att han inte har skrivit så många låtar själv jämför jag gärna med Russel Smith tillsammans med Amazing Rhythm Aces; soulfärgad country, med värme, humor och självdistans.

Nu kommer detta att låta som det jag och många andra skrivit om hans tidigare countryalbum, men när en bluesman från den djupaste svenska södern utan förutfattade meningar, men med hjälp av fina musiker, tar sig an den amerikanska söderns musikkultur, ja då vill det gärna bli bra.

Det finns coveralbum och det finns coveralbum och detta hör till den senare kategorin, det vill säga en bra tolkare av andras låtar plockar lite här och lite där och gör det på s i t t sätt. Delbert McClintons “Lone Star Blues” är självklar, mindre självklar, men med ett skönt gung är Billy Carringtons “I’m Pretty Good At Drinking Beer”. Ty i högan nord är det mest vågade man kan göra att plocka låtar från artist som märks, men Masken törs.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: