Sweethearts of the Rodeo “Restless”


 

Jag saknar perioden från åttiotalets mitt och tiotalet år framåt. Åren när mitt intresse för countrymusik tog fart och allt var mycket enklare. När onödigt indelande i undergenrer knappt förekom och legenderna fortfarande spelades på radio vid sidan om de som följde dem i spåren och de som tänjde på gränserna åt det ena eller det andra hållet.

I det musikaliska landskapet passade Sweethearts of the Rodeo perfekt. Två skönsjungande systrar på gränsen mellan country, folk, pop och lite soul. Tyvärr gick verkligheten hårt åt dem. Äktenskapliga problem, ett smalnande musikaliskt landskap gick hårt åt dem och i mitten av nittiotalet var de försvunna, nästan.

Drygt sexton år efter det senaste albumet var det dags för comeback. “Restless” byggdes från grunden, låt för låt, till ett förtjusande album med djupa rötter och grenar som sträcker sig mot himmelen. Ett varmt. trösterikt och uppmuntrande album fyllt av knivskarp stämsång och texter som betyder något till ett passande sparsmakat komp.

Med andra ord är det inte frågan om partymusik, men ett perfekt album för djuplyssning för alla oss som är mitt i livet och har levat. Och inte alltid utan problem.

%d bloggare gillar detta: