Various Artists “We Walk The Line”


 

På grund av tekniska svårigheter förknippade med Bluray-formatet dröjde det innan jag kunde se närmare denna produkt och det var det värt. En brokig samling artister visade sin kärlek, och trots slagsida åt det politiskt korrekta fanns det till och med aktiva och framgångsrika nashville-artister med på programmet.

Hyllningar av det här slaget kan bli jobbiga, när de befolkas av artister som för en kväll håller föremålet högt, och inte mer. Riktigt illa blir det i de fall då dessa har en frostig inställning till föremålets huvudgenre. Men som sagt var, det här känns äkta och visar att The Man in Black har haft en stor inverkan på ett brett spektrum av populärmusik.

Brandi Carlile sätter ribban med fullt drag i “Folsom Prison Blues”:

Och sen bara fortsätter det: Buddy Miller gör “Hey Porter” på sitt sätt med respekt för originalet; Shelby Lynne fångar det religiösa grubblandet i “Why Me Lord”; Kris Kristofferson och Jamey Johnson framför den förres “Sunday Morning Coming Down” på ett makalöst sätt; Rhett Miller valde “Wreck of the old 97” (ha ha) och gör den övertygande utan alternativa förtecken; Ronnie Dunn representerar Nashville och efter att ha fått flera avslag gör han “Ring of Fire” med mariachitrumpeter och allt: Och sen kommer den optimala avslutning. Titta och njut:

Bootleg, men ändå.

%d bloggare gillar detta: