Kasey Chambers “Wreck and Ruin”


I knew the bride when she used to rock n’ roll – jag lyssnade på Kasey Chambers många år innan hon blev en stilikon för alt-countryrörelsen. Som sångerska i familjbandet Dead Ringer Band visade hon talang, så mycket att resten av familjen kändes som passagerare på en resa utan något bestämt mål.

Därför kändes det ibland konstlat när denna australiensiska grupp försökte låta så amerikanska som möjligt. Solodebuten The Captain kändes därför välkommen. Kasey var tvungen att stå på egna ben, och därigenom en tidigare saknad konstnärlig frihet. Snabbt etablerade hon sig som en tolkare av det vilda Australien, en kontinent med minst lika stor andel myter, legender och färgstarka personligheter som de rökiga bergen i sydöstra USA.

Åren har gått, jag har missat ett eller annat album, men känner genast igen mig när jag lyssnar på det senaste albumet. Samma lyriska mästerverk som tidigare, nu klätt i en allt tydligare countryfärgad musikalisk dräkt.  Och tillsammans med maken Shane Nicolson riktigt bra Han & Hon-duetter. Faktiskt bättre än det mesta amerikanska i den vägen.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: