Buddy Miller & Jim Lauderdale “Buddy & Jim”


Det tog några år innan de fick sina livspussel att stämma med varandra, men i höstas låste Buddy Miller och Jim Lauderdale in sig tillsammans med ett knippe bra låtar och en samling musiker (de bästa tillgängliga). Tre dagar senare kom de ut och hade en färdig platta med sig.

Ungefär så gick det till och därmed anslöt de sig till en tradition från 50-och 60-talet, när manliga countryartister skrev låtar tillsammans och gjorde duetter på skiva. ”Louvin Brothers!”, utbrister somliga. Själv tycker jag att det ligger mer åt Everly Brothers-hållet.

Förväntar man sig ett traditionellt countryalbum i betydelsen det mesta går i 4/4-takt med massor av steel och fiddle, ja då är det här inte ett album som man kommer att uppskatta. Har man däremot drömt om en privat konsert med två kompetenta singer/songwriters hemma i vardagsrummet är detta helt rätt. Maken till närvarokänsla och värme får man leta efter, och att man ibland saknar ett eller annat instrument i ljudbilden bidrar egentligen bara till den känslan.

Helt klart ett album som lockar till och kräver aktiv lyssning, och som växer för varje gång.

Två kompisar live:

Etiketter: , , ,
%d bloggare gillar detta: