Joey+Rory “His and Hers”


Med detta album befäster Joey+Rory sin position som en av den traditionella countryns bevarare i Nashville. Om man räknar deras julskiva är detta deras fjärde album och det bästa sen debuten.

Det mesta är sig likt: De vokala insatserna är utsökta, låtarna griper tag i lyssnaren, och det hela är smakfullt producerat. Men ändå innebär detta album ett visst mått av förnyelse. “His and Hers” är inte bara titeln på albumet utan också en programförklaring.

Duetterna lyser med sin frånvaro, och i stället får det äkta paret briljera på egen hand. Rory går på knockout redan på första spåret, “Josephine”, en fyraminuters dramadokumentär från inbördeskriget, och Joey … Nu tänker jag göra något riktigt vågat, men i sina bästa stunder når hon nästan till Tammys klass när det gäller att förmedla känslor.

Utöver underhållningsvärdet uppskattar jag att “His and Hers”  lyriken låter oss ta del av den amerikanska folksjälen, på ett mer rättframt och trovärdigt sätt än diverse glättiga tv-serier. Vissa delar roar andra oroar, men allt är lärorikt.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: