Shooter Jennings “Family Man”


Nej,  jag håller inte med Hank III i hans påhopp på Shooter Jennings, och förresten verkar de vara överens nu. Men ändå, Jennings hade en del gratis när han släppte album #1 i större sammanhang. Det var 2005 och borde efter en bra start inneburit en bra karriär.

Något gick snett och efter att ha krånglat sig ur ett kontrakt på fyra album med hjälp av ett samlingsalbum följde en minst sagt brokig utgivning och vem vet hur det hade slutat om han inte hade vänt tillbaks till countrymusiken? Outlaw country, alltså. Precis som far och mor och deras fränder gjorde den på sjuttiotalet.

“Family Man” är en bra titel på ett mycket bra album från en ung man som tar det bästa från sina rötter, lägger till lite nytt, sk-ter i om någon vill lyssna. Men som vaknar upp och upptäcker att ärlighet varar längst och leder till karriärens bästa billboardplacering.

Det är bara att lyssna, njuta och sända en tacksam tanke till hans barndomsvän Eric Deutsch, som var synnerligen delaktig i bildandet av det nya kompbandet Triple Crown.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: