Willie Nelson “Heroes”


Likaväl som jag alltid har beundrat Willie Nelson som poet och som låtskrivare har jag också haft en sval inställning till honom som artist. Hans gammelmansknarriga röst har aldrig tilltalat mig och anser att hans abnorma produktivitet alltför ofta gott ut över kvaliteten. Och inte har det blivit bättre av mängden temaalbum.

”Heroes” är däremot ett vanligt album, ett väldigt bra sådant som genomsyras av kärlek till musiken och de medverkande; Sonen Lukas, Snoop Dog, Sheryl Crow, men även countryartister som Jamey Johnson, Ray Price och Billy Joe Shaver.

Willie Nelson är en mångsidig artist som inte vet några gränser, men på den här plattan finns det flera fina bevis att det är som countryartist han har sina främsta förtjänster. När han återupplivar klassisk honky tonk tillsammans med Ray Price i ”Cold War With You” eller Western Swing tillsammans med sonen Likas i ”Home In San Antone” är det som att vara förflyttad sextio år tillbaks i tiden. Ett hedersomnämnande också för de episka värdena i ”A Horse Called Music” (med Merle Haggard) och ”Hero” (med Billy Joe Shaver och Jamey Johnson).

En nästan omvänd skribent ber härmed att få avsluta med att önska flera skivor av det här slaget.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: