Världen är inte rättvis


Ibland får jag frågan om stor chans den ena eller den andra artisten har att slå igen. ”Ingen alls” borde jag nog svara, eller kanske lika gärna ”lika stor chans som någon annan”. Hade världen varit rättvis hade alla som vill det kunnat leva på musik och exempelvis Rachel Proctor hade inte behövt nöja sig med att skriva låtar åt andra:

Videon är inte riktigt signifikant för det hon har gjort i tillplattad form, men var den bästa som fanns tillgänglig. Så här skrev jag om hennes debutalbum ”Where I Belong” 2004:

Jag har lyssnat till ytterligare ett bra kvinnligt debutalbum i form av Rachel Proctors ”Where I Belong”. Vid första genomlyssningen ger det kanske ett spretigt intryck – Rachel hoppar mellan radiosinglar, glödande hyllningar till den ensamma och starka kvinnan och stenhårt traditionell country. När man är inne på det tredje varvet inser man att den här tjejen behärskar en stor del av countrymusikens bredd, har en utmärkt pipa, samt skriver och väljer låtar med kvalitet. Den som nästan tycker att det låter som en beskrivning av Martina McBride har rätt.

Albumet blev hennes (hittills) enda på ett majorbolag. Sen har hon givit ut ytterligare två i egen regi.

Etiketter: , ,

2 kommentarer to “Världen är inte rättvis”

  1. Hej, vi gillar din blogg! kontakta gärna oss.

    Mvh

    Söderslätts Countryfestival

  2. Hade världen varit rättvis hade denna video nåt alla toppar:

    Så otroligt bra, mycket bättre än Keith Whitleys demo!

%d bloggare gillar detta: