Johnny Cash ”Bootleg IV: The Soul Of Truth”


Sony Music släpper album i serien ”Bootleg …” i en rasande fart. Lite väl snabbt kan det tyckas, eftersom ett och annat spår är av diskutabel teknisk kvalitet. Dessutom är det frågan om titeln i sig är relevant när det mesta av materialet finns tillgängligt i en eller annan form.

Nog om detta. Det är trots allt en kulturgärning av rang att göra detta material tillgängligt för nya lyssnare och de som har spelat sönder sina gamla vinyler. Volym fyra som har fått undertiteln ”The Soul of Truth” är vid sidan om inledande ”Personal File” den bästa och viktigaste i serien.

Som ni kanske har förstått av titeln är det frågan om ett kristet album. Det är inte så mycket boom-chicka-boom, men väldigt mycket av den gospelmusik som faktiskt är den viktigaste grundstenen i hans musik. Över femtioen låtar skildras hans existentiella funderingar, hans kamp mot de osynliga demonerna, men även hans glädje över att ha någon som vandrar med honom.

I det digra materialet finns faktiskt material till ett helt outgivet gospelalbum. Detta faktum, tillsammans med mina kommentarer ovan, gör detta till ett obligatoriskt köp till oss som tror på en fortsättning och de som hoppas på det.

Etiketter: , ,
%d bloggare gillar detta: