Ny platta med Abalone Dots


Nyhetsförmedling i form av klippa och klistra är egentligen inte min sak, men den här nyheten förmedlas bäst på detta sätt:

Abalone Dots

Producenten och musikern Steve Fishell (Emmylou Harris, Dixie Chicks, Willy Nelson) såg bandet i Nashville, sökte upp dom efteråt full av lovord och bad om att få producera en platta. Så har nu skett och han har även bjudit in tungviktarkompisar som Grammy-vinnaren Sam Bush (Dolly Parton, Garth Brooks) på fiol och Buddy Miller (Robert Plant/Alison Krauss) sjunger på ett av spåren. En nyhet är att några texter är skrivna på svenska denna gång och de spåren produceras av Ola Gustafsson (Lars Winnerbäck, Melissa Horn). En av de låtarna, “På väg”, skickades in till Melodifestivalen 2012 och blev uttagen. Under hösten/vintern slutför bandet sitt tredje album som kommer släppas av Sony Music under våren 2012.

Att den officiella hemsidan har missat att musikerna som de refererar till har medverkat på Emmylou Harris bästa plattor är bara en liten anmärkning i kanten. Jag ser farm emot det här albumet jättemycket och har trott att det skulle komma ända sedan Rebeckas stolta pappa skickade mig några inspelningar för alldeles för många år sedan.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: