The Harvesters ”All Kinds Of Beautiful”


The Harvesters

2012 års första svenska countryplatta fick jag faktiskt i brevlådan i förra veckan. Det var The Harvesters debutplatta ”All Kinds Of Beautiful” som släpps till försäljning den 12/1. Arbetet har i princip pågått sedan bandet under det gamla namnet International Harvesters vann country-SM 2009 i kategorin Altenative Country.

Fredrik Andersson i bandet ringde upp mig för att kolla läget och det blev tillfälle för mig att ställa några frågor.

Namnändringen är ingen stor grej. Det ligger helt enkelt bättre i munnen och bytet skedde i samråd med samråd med Ginza som kommer att sälja plattan som dessutom är utgiven på Ginzas etikett Atenzia Records.

Bandet står för en svängig countryrock som de är övertygade om tilltalar en bred publik. På den nu aktuella plattan saknas egna låtar, men tro inte att The Harvesters är ett renodlat coverband. Väl utvalda originallåtar från amerikanska kompositörer blandas med covers som genomgående inte tillhör standardlåtarna.

Inspelningarna har ägt rum hos TLS Studio i Grästorp och det ni får höra på plattan är vad ni får höra live. Alla låtar är inspelade live i studion och det är bara bandets egna medlemmar som medverkar på sina egna instrument. Steel och fiddle saknas, men som sagt var, det är så här de låter.
Mer information, inklusive ett smakprov, hittar ni på bandets hemsida.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: