Lady Antebellum ”Own The Night”


Lady Antebellum
Av någon anledning rubriceras detta album inte som country i Sverige. Det kan vara strikt marknadsmässiga skäl- ingen vill att den här musiken eller liknande ska bli förknippad med den svenska felaktiga bilen av countrymusik: en smal sektmusik för de invigda altrenativt en ljudkuliss för medelålders män på grönbete. Det kan finnas andra skäl, men därom vet jag intet.

En sak är jag dock säker på. Ingen svensk ska komma och säga vad som är country eller inte. Det finns en tyst majoritet av countrylyssnare i Sverige som känner till det som har varit, men som likväl tar till sig det bästa av det nya. Det är på grund av dessa finns och har bra koll som Lady Antebellum går hem i Sverige.

Det nya albumet bjuder inte på några överraskningar, och varför skulle det, den här blandingen av AOR och country är lika lyckad som en gång western swing, numera accepterad som en del av begreppet traditionell country. Det är underhållande och vackert på en och samma gång, och ibland så hugger det till i bröstet. Som exempelvis när de gör en akustisk version av Need You Now, eller Love I’ve Found In You i vilken de visar att de fixar renläriga country, också.

Och ja, Hillary Scott hör till de sångerskor som skulle beröra även med telefonkatalogen som texthäfte.

Etiketter: ,

3 Responses to “Lady Antebellum ”Own The Night””

  1. Jag syftar givetvis på Per Gyllingbergs artikel, inte min egen.

  2. Det var en mycket bra artikel och lika bra var den debatt som följde. Bara en sån sak som att ta upp det känsliga och absurda ämnet att det tävlas i fem kategorier av countrymusik i den amatörtävling som kallas country-SM.

Trackbacks

%d bloggare gillar detta: