George Strait ”Here For A Good Time”


George Strait

Trodde ni att det inte funkar med traditionell country i dagens hårdnande klimat i musikindustrin? Fråga George Strait – hans senaste album debuterade på Billboards förstaplats och har i skrivande stund parkerat på en respektabel fjärdeplats. Ungefär så har det sett ut de senaste trettio åren, oavsett vartåt trenderna har pekat.

George Strait är inte överraskningarnas man, och ganska mycket är sig likt sen senast. Samma studio som de tre senaste albumen, och samma producent som sen urminnes tider, gode vännen och skivbolagsdirektören med mera Tony Brown. Nytt är däremot det faktum att han för första gången på mycket länge har tagit sig tid att skriva egna låtar. Inte mindre än sju av elva låtar kommer delvis från hans egen penna. Att få med en låt på ett George Strait-album har länge varit en stor konstnärlig och kommersiell bedrift, men om han fortsätter i den här stilen lär det bli glest mellan tillfällena.

Titeln ”Here For A Good Time” ger vid handen att det är frågan om ett lättsamt partyalbum. Det är inte riktigt så, den här gången är George Strait en smula eftertänksam och när han reflekterar över missbruksproblem i Drinkin’ Man och Poison blir han riktigt djupsinnig. De religiösa funderingarna i Three Nails And A Cross hör också till den tyngre avdelningen. I övrigt är det klassisk Strait-country, med rötterna djupt i Texas, några stänk cajun och flera smaskiga ballader. Bäst i den lättare avdelningen är titelspåret, Loves Gonna Make It Alright och Shame On Me. I en egen kategori faller A Showmans Life (duett med Faith Hill) och I Always Remember You, två öppenhjärtliga betraktelser över åren i musikindustrin.
Nästa år fyller George Strait sextio år, han har nästan inget kvar att bevisa, men många album ogjorda och han kommer att finnas där länge än.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: