Eric Church ”Chief”


Eric Church

Jag är svag för traditionell country i olika former – och det här albumet är långt ifrån traditionell country. Ja, kanske rentav någon hittills existerande form av country. Följaktligen är etiketten ”new outlaw” inte så dum, även om en del fans till de ursprungliga outlawsen ryser. Man vad var de om inte modiga män som tänjde på gränserna?
Albumet är hans tredje och det känns som han har börjat hitta formen. Radiovänlig rock country som i ärlighetens namn har mer gemensamt med Springsteens musik än med samtida countryhjältars. Det har fixats och trixats en hel del i studion, på ett sätt som förmodligen är svårt att återskapa live. Ändå någonstans tränger countrymusiken igenom, i hans smidiga röst och de snygga harmonierna.
Låtarna är varierade. Lyssnaren bjuds på svulstig rock som klippt och skuren för stora arenor, ballader om svunnen kärlek, och mer än ett spår som Waylon ler åt, var än han än befinner sig. Eric Church har mognat som artist, och även om detta inte är ett odödligt mästerverk, ja kanske inte ett av årets minnesvärda, innehåller det ändå material värt mer än en förströdd stund framför stereon.

Etiketter: ,

One Comment to “Eric Church ”Chief””

  1. För min del är detta årets bästa platta hittills, men jag älskar å andra sidan country som tänjer på gränserna…

%d bloggare gillar detta: