Brad Paisley i Göteborg 2011-08-27


Brad Paisley

Hans sound på scen är betydligt hårdare och råare än på skiva, fast det är ingen tvekan om att Brad Paisleys hjärta klappar för country. I går kväll fick göteborgspubliken sitt lystmäte av ultramodern country med rötterna i det förflutna, och dessutom en rejäl dos av varm och underfundig humor.

Lisebergshallen var inte fullsatt – men bland de som var där fanns en känsla av förväntan redan innan uppvärmaren Darius Rucker hade äntrat scenen. Publiken var blandad, det var mycket få medelålders män i hattar, desto fler ungdomar och uppenbarligen många allmänt musikintresserade med intresse av country.

Om Darius Rucker är inte så mycket att säga. Han gjorde sitt jobb med beröm godkänt och levererade modern, lite soulfärgad country. Publiken sjöng med och trivdes, och mest jubel blev det för en personlig version av Hank Jr:s ”Family Tradition”.

Brad Paisley tog efter en kortare paus publiken i sin hand. Det blev en rivstart med den underfundiga ”American Saturday Night” följd av 4/4:an ”Wrapped Around” och redan här gungade det rejält i publiken.

Showen fortsatte i samma stil. Högoktanig country utan identitetsproblem varvat med lite southern rock och en och annan ballad levererades av en av genrens främsta showmän och gitarrister. Om musiken var tveklöst country så var scenshowens formspråk och tekniska hjälpmedel sådana som man förknippar med rock. Inga blixtar, dunder och rök, men väl en brygga ut i publiken och ett smart användande av videor som bakgrund.

Ett akustiskt parti i mitten av showen bjöd på omväxling och kunde gärna ha fått varit längre än ynka två låtar. Under ”Letter To Me” var tystnade andäktig, och när publiken i stora delar av ”Whisky Lullaby” stod för sånginsatsen glittrade det i många ögonvrår, Brads inräknade.

”Water” var showens sista ordinarie låt och sen följde ”Old Alabama” och ”Alcohol” som extranummer, den sista under medverkan av Darius Rucker och hans band.

På George Jones eviga fråga ”Who’s Gonna Fill Their Shoes” svarar jag på svenska: Det finns fler än ni tror och den 27/8 fick vi se två av dem.

Etiketter: ,

One Comment to “Brad Paisley i Göteborg 2011-08-27”

  1. Underbar spelning! Jag är ruggigt glad över att han kom hit.

%d bloggare gillar detta: