Darius Rucker ”Charleston, SC 1966”


Darius Rucker

En av de vanligaste anmärkningarna mot nashvilles musikindustri är andelen stjärnor från AOR och andra vuxenformat som försöker ge sin karriär konstgjord andning. När det gäller Darius Rucker är det en felaktig generalisering. Han har förvisso en lång karriär bakom sig innan han kom till Nashville, men en countryplatta har han funderat på i dryga tio år och hans varma vänliga baryton sticker ut från mängden.
Darius har skrivit alla albumets låtar, de flesta tillsammans med producenten Frank Rogers och de är precis vad lyssnaren förväntar sig: Välgjord mainstreamcountry som lutar åt det mer traditionella hållet. Musik som kommer att gå hem hos fans till Strait och Jackson, likaväl som till Jason Aldean och Blake Shelton. Och det är inget fel med det – att göra musik som går hem hos massorna är också en konst.
Flera av texterna är vassare än vad som är vanligt i den här typen av musik. Redan i inledande ”This” blir det intressant, en textrad som Thank God for all I missed Cause it led me straight to this är vardagsvisdom i all sin enkelhet. Men albumet innehåller också roliga partylåtar, som ”I Don’t Care”, en duett med Brad Paisley.
Även på sitt album nummer två gör Darius Rucker trovärdig country för oss bortom fyrtio – det får han gärna fortsätta med.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: