Trailer Park Idlers ”The Rumble & The Roar”


Trailer Park Idlers

Eftersom Trailer Park Idlers inte hade släppt något album sen i december började jag för ett tag sedan att bli smått orolig, hade det hänt något? Sen kom det en förhandsglimt via YouTube.  Och slutligen, fördröjd av en klåfingrig person, landade ett nytt album i min brevlåda.

Det är det tionde i ordningen, har fått titeln ”The Rumble & The Roar”, och det vore att ljuga att säga att det rakt igenom låter nytt och kreativt. Kreativt ja, nytt nej. Någonstans mitt i ”Well That’s Life, Or It Was …” (det sjunde albumet) insåg jag att ibland kan igenkännandets glädje vara den största glädjen. Och så kommer det att kännas så länge de är ensamma att göra den här musiken i rakt nedstigande led efter Carter Family.

Men något är nytt den här gången. Tidigare har det ofta funnits ett stänk av skruvad humor i texterna, nu är det mest mörker, smärta och vemod som känns. Som i Morgan Hellmans vagt självbiografiska låtar, eller en tolkning av Bob Wills ”Time Changes Everything”. I båda fallen en välgörande kontrast till den konstlade glättigheten i dagens musikindustri.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: