Spioner på plats


Bellamy Brothers

Vänner är bra att ha, inte minst när man själv inte har råd att besöka de konserter man vill.

I måndags var några av mina vänner i branschen på Bellamy Brothers konsert på Dalhalla.  Scenshowen var föga upphetsande, men det lät som det skulle. Ett minnesvärt ögonblick var när de sjöng Redneck Girl med armen om en fyllig kvinna i folkdräkt som kommit in för att ge dem blommor.

Men även professionella journalister var på plats. Se här:

…Bellamy Brothers är ytterligare ett exempel på att den amerikans­ka kulturhegemonin inte är total. Trots oräkneliga Billboardhittar och stora försäljningsframgångar har deras lättviktiga countrypop aldrig riktigt fått fäste i Sverige. Allra mest framgångsrika var de i slutet av 70-talet när de slog igenom med singeln ”Let your love flow” och mer eller mindre godtyckligt hamnade i countryfacket för att det råkade funka.

Det är mycket möjligt att Po Tidblom hade sina poänger den här gången, men det är ändå svårt att ta en man som utsett Alan Jackson till högerextermist och en konsert till något slags KKK-möte på allvar.

Etiketter: , ,

3 kommentarer to “Spioner på plats”

  1. Det är i och för sig svårt att ta något som står i DN på allvar… men, man kanske skulle tvinga Po Tidblom att lyssna på en platta med Johnny Rebel, eller liknande tokdåre, så att han får lite perspektiv.

    Morgan

  2. Om han fick lyssna på den låt som beskriver en kaukasisk mans klagan över att han fru rymt med en afroamerikansk man skulle han nog dö…

  3. Käre PO är ett fall som knappt är värt att reagera över!

%d bloggare gillar detta: