Dwight Yoakam tillbaks till Warner Music Nashville


Dwight Yoakam

Efter att ha tillbringat närmare tio år på små och egna bolag kommer Dwight Yoakam att göra comeback hos Warner Music Nashville. Fyra år efter sitt senaste album på New West Records återvänder han till sina rötter och comebacken är tänkt att släppas i början på nästa år.

Hur det låter återstår att se och höra. Dwight har i alla fall samarbetat med alt rock-producenten Joe Chiccarelli och även spelat in några låtar tillsammans med Beck. Det kan tyckas lite märkligt, men man bör också minnas att han är en artist med starkt integritet. Så jag tror att vi kan vara säkra på att västkustens countrytradition såsom den definierades av Buck Owens och Merle Haggard kommer att märkas.

Från Dwight Yoakams förra sejour på Warner Music Nashville vill jag gärna lyfta fram albumen Guitars, Cadillacs, Etc., Etc, This Time och dwightyoakamacoustic.net .

Etiketter: ,

One Comment to “Dwight Yoakam tillbaks till Warner Music Nashville”

  1. Joe Chiccarelli känner jag inte till men ett samarbete mellan Dwight och Beck kan bli hur trevligt som helst. Beck är ju en ganska udda figur, i positiv bemärkelse, som har stor respekt för country, blues och ”rötter” i största allmänhet. Han och Willie Nelson verkar ju komma bra överens, Beck brukar spela på Willies ”Farm Aid och Willie dyker upp i Beck’s videos och ibland sjunger de tillsammans och det är mycket bra: http://www.youtube.com/watch?v=DjqhZnWcU-U

%d bloggare gillar detta: