Donna Ulisse ”An Easy Climb”


Donna Ulisse

Nashville under åren 85-95 var på en och samma gång som det var kreativt och öppet också stenhårt mot nykomlingar. I denna miljö dök Donna Ulisse upp, gjorde ett habilt mainstreamalbum, fick sitt ögonblick av berömmelse och försvann skenbart spårlöst.

Men tiden arbetade för henne. Hon gifte in sig i carter-släkten, blev förälskad i bluegrassmusiken och fann sin röst och kallelse. På sina två första album i egen regi visade hon tydligt sin nya inriktning, och på det tredje satte hon en ny standard för hur kristen bluegrass kan låta.

Med andra ord är det med höga förväntningar som jag lyssnar på ”An Easy Climb”, förväntningar som hon med god marginal motsvarar. Donna Ulisse har levt, älskat, hatat, vunnit och förlorat och fångat livet i text och musik. Hon kompas av en stjärnspäckad grupp och har en röst som passar till vilken undergenre till country som helst, men bluegrassfansen kan skatta sig lyckliga att det är just bluegrass hon vill göra nu. I min bok hör hon faktiskt hemma på samma nivå som de bästa på spinnsidan, Rhonda Vincent och Patty Loveless för att nämna några.

Undrar ni om jag har täckning för mina påståenden – kolla själva.

Etiketter: ,
%d bloggare gillar detta: