Falskskyltat?


Att en countryfestival har Nicke Borg och Sanna Nielsen som främsta publiknamn verkar en smula märkligt. Att töja på gränserna tycker jag går alldeles utmärkt, likaså är jag jätteglad när countryartister syns i andra sammanhang. Men det här känns nästan som att försöka blanda olja och vatten.

Risken är stor att de båda stjärnornas egna fans inte är så värst intresserade av country och inte dyker upp förrän i sista sekunden, samtidigt som countrypubliken drar sig tillbaks för privata samkväm.

Däremot håller countryartisterna såpass bra kvalitet att även de framstår som de proffs på sin genre som de är.

Etiketter: , ,

One Comment to “Falskskyltat?”

 1. De aktuella ”Country”-festivalerna som gör så här är inte mottagliga för invändningar att det då inte längre blir en Country-festival utan mer musikfestival. Inget fel med en sådan men då borde man ändra namnet för att undvika falsk varudeklaration! Uttagningar till kanske på Svensktoppen och artister som Brolle och andra har förekommit. Därmed inget ont sagt om Brolle men Country…njae…
  Dessutom är det de redan välkända banden/artisterna inom branschen som prioriteras.
  Anledningen är enligt arrangörerna själva att de vill dra så mycket folk som möjligt och då hyr man inte in för den stora massan okända svenska artister (däremot förekommer inte så sällan mer eller mindre okända, ibland slocknade ”stjärnor från andra sidan Atlanten.
  Rimligtvis är dessa dessutom dyrare att hyra in än ett svenskt band av god kvalité som ofta får höra att de kräver för mycket betalt!
  Motsägelsefullt är bara förnamnet…
  …och som sagt kända svenska artister som företräder andra musikstilar…
  Risken är att man på det här sättet tunnar ut Country-festivalbegreppet.
  Tack för ordet!

%d bloggare gillar detta: