Ooops, I did it again…


När livet är som det är kan det ibland bli viktiga saker som kommer i kläm för det som är ändå viktigare. Så var så goda, två godbitar från högen bortglömt:

Susan James ”Highway Ghosts, Hearts & Home”: Ett helskönt americanaalbum som biter sig fast. Blont hår och en påtaglig folktouch, Joni Mitchell är en naturlig jämförelse. Fast för min del är Susan och hennes musik en softare variant av och en naturlig fortsättning på det som Maria McKee gjorde med Lone Justice och på sin första soloplatta. Rockigt, men ändå känslosamt, och med ett par spår som tilltalar även countrypuritaner.

Jude Johnstone ”Quit Girl”: En mycket begåvad och hörvärd singer/songwriter och producent. Hennes låtar har ni hört med bland andra Emmylou Harris, Johnny Cash och Trisha Yearwood, men hon står stadigt på egna ben. Till ett ömsom finkänsligt ömsom kraftfullt komp skildrar hon kärlekens välsignelser och förbannelser så att lyssnaren rörs till tårar. Och ska jag vara ärlig har hon en röst som skulle göra telefonkatalogen lyssningsvärd.

Etiketter: , , ,
%d bloggare gillar detta: