Det okända Nashville: Steve McCormick


Steve McCormick

Nu ska jag återigen berätta om en av mina vänner over there och lite om hur livet kan te sig för en av de många tusen som har satsat det mesta för att kunna bo och verka i Nashville. Men det är ingen snyfthistoria – Steve McCormick är en smart kille som hittills har två album + en singel på sittt samvete som alla säljer hyggligt på nätet.

Steve är född långt från countrymusikens vagga, i Binghamton, NY och under ungdomsåren var musikintresset stort utan att han hade något specialintresse för country. Men vid drygt tjugoårs ålder, när åttiotalet var på väg att bli nittiotalet dök en herre vid namn Garth Brooks upp och bestämde hans inriktning för gott. Via en annons i en lokaltidning fick han jobb som basist och sångare i ett band vid namn The Smokey Junction Outlaws och bollen var i rullning.

Under åren som följde växte drömmen om Nashville och som nygifta 1999 flyttade han och hans mycket förstående fru till Nashville med förhoppningen om att kunna leva på sin dröm.

Två album på drygt tio år låter kanske inte så märkvärdigt, ens om det varvas med ett och annat scenframträdande. Men Steve har valt bort att massproducera lågprisproduktioner för suspekta europeiska radiostationer för att gå sin egen väg och han finns mitt i händelsernas centrum den dag hans låtar får den uppmärksamhet de förtjänar. Ibland kan faktiskt ett eller flera vanliga jobb var den mest helhjärtade satsningen på musiken.

Jag rekommenderar ett besök på CD Baby för provlyssning.

Etiketter:
%d bloggare gillar detta: