Brad Paisley ”This Is Country Music”


Brad Paisley

”This Is Country Music” – titeln kan tyckas en aning uppkäftig, men trots att Brad Paisley är en ödmjuk kille har han aldrig varit rädd för att säga som det är. Så för min del kunde han inte ha valt en bättre titel. Det är så här den bästa countrymusiken anno 2011 låter och Brad Paisley är en av dess allra bästa ambassadörer.

Det börjar starkt med titellåten, som är en av hans bästa och viktigaste låtar sen ”Too Country” som fanns med på ”Part 2”. Country kan givetvis handla om mycket mer än det han tar upp i texten, men om ni har problem med majoriteten av hans ämnen är det kanske inte er genre? Låten återkommer då och då som mellanspel mellan albumets låtar.

Nummer två, ”Old Alabama”, är av det lättsammare slaget. Ett musikaliskt fyrverkeri, en sorglös tillbakablick på ungkarlslivet och countrymusikens förtjänster som bakgrund för romantiska övningar – det låter inte som ett ställningstagande. Eller också är det just det som det gör!

Om jag ville skulle jag kunna analysera fel och förtjänster hos vartenda spår, men jag stoppar här. Fortsättningsvis bjuds lyssnarna på allt från de vanliga humoristiska numren, till romantiska ballader och gospel. Musikaliskt står Brad Paisley tryggt förankrad i traditionell Honky Tonk. Den tryggheten gör också att han törs ta ut svängarna när det passar. Att han delar sånginsatserna med Carrie Underwood eller Don Henley går nog inte hem hos stilpoliserna, lika lite som en visslande Clint Eastwood. Men i min värld är det fullkomligt logiskt.

Albumet avslutas med en mycket fin version av ”Life’s Railway To Heaven”, tillsammans med Carl Jackson, Marty Stuart och Sheryl Crow. För Brad Paisley är den kristna tron något som finns med hela livet, och inte bara en dekoration som plockas fram när det passar.

George Jones eviga fråga har fått ett av sina bästa svar på många år.

Provlyssna här

Etiketter: ,

2 kommentarer to “Brad Paisley ”This Is Country Music””

  1. Han har förmågan att beröra, den där Paisley. Hade svårt att hålla tårarna borta till flera av låtarna när jag satt och lyssnade igenom nya skivan.

%d bloggare gillar detta: